Spānija plāno piedalīties Krievijas transporta infrastruktūras attīstībā, būvējot ceļus un attīstot maksas ceļu sistēmu, pirmdien Maskavā Krievijas un Spānijas biznesa foruma atklāšanā paziņoja Spānijas Ārējās tirdzniecības institūta informācijas un investīciju nodaļas ģenerāldirektors Mario Busana.
"Krievijas valdības lēmums veidot valstī maksas ceļu tīklu dod brīnišķīgu iespēju mūsu sadarbībai," Busanas teikto citē "Ria Novosti". Šie plāni izskanējuši ceremonijā, kas sarīkota par godu vienošanās parakstīšanai par Krievijas un Spānijas Ārējās tirdzniecības institūta sadarbības uzsākšanu.

Savā uzrunā institūta pārstāvis slavēja arī Spānijas un Krievijas savstarpējās tirdzniecības un ekonomiskās attiecības. Viņš norādīja, ka kopš 1996.gada Spānijas investoru ieguldījums palielinās par vidēji 33% gadā, bet Spānijas eksports uz Krieviju ir aptuveni 1% no kopējā, Krievijai ieņemot 17.vietu pēc eksporta apjoma. 2006.gadā Spānijas eksporta apjomi uz Krieviju palielinājās par 30% un sasniedza 500 miljonus eiro.

Foruma dalībnieki īpaši uzsvēra arī tās sadarbības iespējas, kas paveras, ņemot vērā, ka iespēju rīkot 2014.gada Ziemas olimpiskās spēles ieguvusi Krievijas kūrortpilsēta Soči.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!