Spānijas nacionālajai aviokompānijai "Iberia" piespriests 711 eiro (477 latu) naudassods par kaķa pazaudēšanu lidojumā no Barselonas uz Ivisas salu 2006.gada augustā.
Aviokompānija iepriekš bija piekritusi samaksāt kaķa īpašniecei 6,40 eiro (4,50 latu) lielu kompensāciju. Šādu kompensāciju izmaksā par kofera pazaudēšanu.

Spānijas laikraksts "La Vanguardia" ziņo, ka kaķa īpašniece Kristīna Gvasha bija pārbijusies, ieraugot, ka viņas mīluļa būris uz bagāžās lentes ir atvērts un tukšs. Tomēr pazudušā kaķa māte bija sveika un vesela nonākusi galā atsevišķā būrī.

"Kāds lidostas darbinieks man teica, ka viņi bija redzējuši kaķi lidostā. Es viņu meklēju vairākas stundas," sacīja mājdzīvnieka saimniece.

Lai gan tā bija viņas atvaļinājuma pirmā diena, viņa nolēma ar pazudušā kaķa māti atgriezties Barselonā.

Septembrī viņa saņēma zvanu no kāda Ivisas lidostas darbinieka, kurš apgalvoja, ka kaķis atkal redzēts lidostā. Viņa aizlidoja uz Ivisu un ieraudzīja savu mīluli, bet ierobežotajā drošības zonā nevarēja viņam piekļūt, un kaķis atkal aizbēga.

Kristīna iesniedza prasību tiesā, un tiesa 2006.gada beigās nolēma viņai par labu, bet noteica tikai 6,40 eiro (4,50 latu) kompensāciju par kaķi, kurš tika novērtēts kā pazudis koferis. Aviokompānija atteicās maksāt 180 eiro (126 latu) par lidojumu izmaksām un 6000 eiro (4200 latu) kompensāciju par emocionālo traumu, ko bija pieprasījusi pazaudētā minča īpašniece.

"Īpašnieces kaķene var dzemdēt vairāk kaķēnu, lai remdētu zaudējuma sāpes," norādīja "Iberia" pārstāvis.

Tomēr apelācijas tiesa piespriedusi izmaksāt Gvashai kompensāciju par ciešanām 500 eiro (351 lata) apmērā un 180 eiro (126 latus) par otrā lidojuma biļetēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!