Foto: AFP/Scanpix
Vienas no Spānijas aristokrātiskākajām dzimtām hercogu nama Alba galva 85 gadus vecā hercogiene Marija del Rosaria Sajetana Fits - Džeimsa Stjuarte i Silva atteikusies no saviem īpašumiem par labu mantiniekiem, lai tie atļauj viņai precēties ar neaugstdzimušu vīrieti, pirmdien vēsta laikraksts "The Guardian".

Kā norāda laikraksts, Albas hercogienei ir tiesības iebraukt Seviljas katedrālē zirga mugurā un viņa drīkst neklanīties Romas pāvesta priekšā, taču stāties "nevienlīdzīgā" laulībā viņa nedrīkst bez radinieku piekrišanas. Starp citu viņa ir visvairāk titulētā aristokrāte pasaulē. Albas hercogienei pieder astoņi hercoga, 19 marķīza, 22 grāfu un pa vienam vikonta, barona un bruņinieka titulam.

Albas izredzētais ir par viņu 24 gadus jaunākais Sociālās apdrošināšanas departamenta ierēdnis Alfonso Diass. Viņš gan nepārtiek no algas vien, Diasam pieder plaukstoša sabiedrisko attiecību kompānija.

Kā atzinusi hercogiene, viņa ar vieglu sirdi šķiras no īpašumiem, jo "kapā tos tikpat nepaņems līdzi". Aristokrātei pieder 10 pilis un bagāta mākslas priekšmetu kolekcija. Kopējo īpašumu vērtību lēš uz 3,5 miljardiem eiro ( 2,5 miljardiem latu).

To sadalīs seši viņas bērni un astoņi mazbērni.

Albas hercogiene jau vēlējas laulāties ar Diasu 2008. gadā, bet toreiz viņu no "kļūmīgā" soļa atrunājis pats Spānijas karalis Huans Karloss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!