Lielbritānijas ārējā izlūkdienesta MI6 aģents atstājis portatīvo datoru ar konfidenciālu informāciju Londonas taksometra aizmugures sēdeklī pēc bārā pavadītā vakara.
Tā otrdien ziņoja laikraksts "The Sun".

Atsaucoties uz Lielbritānijas Ārlietu ministrijas sniegto informāciju, avīze raksta, ka portatīvo datoru policija atrada pēc 13 dienām.

Lielbritānijas ĀM preses dienesta pārstāve sacījusi: "Policija mums apliecināja, ka pie datorā esošajiem datiem neviens nav piekļuvis. Tajā bija plaša apmācību informācija."

"The Sun" raksta, ka aģents pavadījis vakaru bārā netālu no MI6 štāba pie Temzas upes.

Lai atrastu pazudušo datoru, MI6 publicēja nelielu sludinājumu: "Akadēmiķis steidzami lūdz informāciju, kas palīdzētu atrast filozofijas doktora svarīgus pētījumus, kas atrodas portatīvajā datorā "Toshiba 4000 Series CDS" melnā somā, pazaudētā Londonā 2000.gada 3.marta vakarā."

Parlamentārā komisija, kuras kompetencē ir Lielbritānijas izlūkdienesti, jau ir ziņojusi par 4.martā notikušo portatīvā datora, kurš piederēja pretizlūkošanas dienestam MI5 un saturēja informāciju par Ziemeļīriju, zādzību Londonas Padingtonas stacijā. Dators vēl nav atrasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!