Dažādu valstu sportisti, kas šomēnes piedalīsies triatlona sacensībās Skotijā, tiks apdrošināti pret leģendārā Lohnesa ezera briesmoņa uzbrukumu. Apdrošināšanas summa sasniedz gandrīz miljonu (1,038 miljonus latu) sterliņu mārciņu.
Britu prese informē, ka apdrošināšanas kompānija NIG apņēmusies apdrošināt vairāk nekā simts cilvēkus, kuri piedalīsies "Visit Scotland Adventure" triatlonā, kas notiks pie Lohnesa ezera.

Komandām no Lielbritānijas, Francijas, Dienvidāfrikas, Itālijas un Vācijas būs jāpeld divas distances slavenajā līcī Lohnesa ezerā, kur savulaik it kā redzēts leģendārais ezera briesmonis Nesija.

"No apdrošināšanas perspektīvas tas ir ļoti neparasts risks, un daudzi apdrošinātāji negribētu to uzņemties," atzina NIG komerciālās apdrošināšanas vadītājs Deivids Pārkers.

Pēc viņa vārdiem, kompānija maksās gandrīz miljonam mārciņu, ja kāds no dalībniekiem gūs savainojumus, kas var tikt pierādīti kā Lohnesa ezera briesmoņa uzbrukuma rezultāts.

23.jūlijā paredzēto sacensību laikā dalībnieki peldēs 1500 metrus Lohnesa ezerā, brauks kalnainajā apvidū ar velosipēdu un mērosies spēkiem skriešanā.

"Šie dalībnieki visi būs psiholoģiski ļoti sagatavojušies un mērķtiecīgi, tāpēc būs daudz trokšņa un šļakstīšanās, kas varētu aizkaitināt aizvēsturisko ezera briesmoni," izteicās sacensību rīkotājs Deivids Hārts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!