Tikrītas policijas pārstāvji informē, ka spridzinātājs ar savu automašīnu bija iebraucis kāda policijas iecirkņa autostāvvietā un tad izraisījis eksploziju. Pēc tam sprāga vēl vismaz desmit netālu esošas mašīnas, un pa ielu bija izmētātas apdegušu cilvēku mirstīgās atliekas.

Par spīti nerimstošajām nemiernieku aktivitātēm, Tikrītā pēdējo mēnešu laikā bija valdījis relatīvs miers. Pēc sprādziena ASV karavīri nekavējoties norobežoja notikuma vietu un izveidoja pilsētā vairākus kontrolpunktus, raksta BBC.

Sprādzieni tikuši sarīkoti laikā, kad ASV spēki ir uzsākuši liela apmēra kampaņu pret nemierniekiem rietumu provincē Al Anbarā. ASV militārpersonas ziņo, ka armijas lidaparāti ir nometuši divas lielas bumbas vietās, kur, pēc atbildīgo personu domām, atrodas nemiernieku lielākie slēpņi.

Vēl nav pienākusi informācija par šajās operācijās nogalinātajiem cilvēkiem, taču amerikāņi apgalvo, ka kopš operāciju sākuma ir aizturēti vairāk nekā 80 cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par uzbrukumu plānošanu un veikšanu.

Neilgi pirms sprādziena Tikrītā Irākas ziemeļu daļas pilsētā Kirkūkā eksplozijā gāja bojā divi Irākas policisti. Acīmredzot, šo ceļmalā novietoto bumbu nemiernieki bija plānojuši detonēt laikā, kad tai garām pārvietosies vietējās policijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!