Uzbrukumos Bagdādes stingri apsargātajai Zaļajai zonai gājuši bojā astoņi civiliedzīvotāji, vēl četri ir ievainoti, ziņo ārvalstu prese.
Neilgi viens pēc otra nogranda divi sprādzieni, pēc tam debesīs pacēlās biezu dūmu stabs. ASV spēki ziņo, ka tie varētu būt “netieši uzbrukumi”, kā viņi dēvē mīnmetēju vai raķešu uzbrukumus.

Klīst baumas, ka Zaļajā zonā uzbrukumus ir veikuši nemiernieki, par mērķi izvēloties Irākas valdības iestādes un ASV bruņoto spēku bāzes. Šajā Irākas galvaspilsētas teritorijā pie Tigris upes atrodas arī ASV un Lielbritānijas vēstniecības.

ASV armijas pārstāvis ziņo, ka seši no bojā gājušajiem atradušies Zaļās zonas tirgū, bet pārējie divi – kādā kafejnīcā. Viņš apgalvo, ka šajās vietās parasti uzturas daudz karavīru un civiliedzīvotāju. Vietējās slimnīcas ārsti ziņo, ka ir spējuši identificēt tikai astoņu cilvēku mirstīgās atliekas, bet iespējams, ka bojā gājušo cilvēku skaits augs.

ASV pārstāvji apstiprina, ka visi mirušie ir civiliedzīvotāji, taču par viņu tautību ziņu nav. Šis ir viens no retajiem gadījumiem, ka uzbrukumā Zaļajai zonai cilvēki ir gājuši bojā, ziņo BBC.

Šī mēneša sākumā pie iecienīta restorāna tika atrastas sprāgstvielas, un pēc šī gadījuma Lielbritānijas vēstniecība ieteica saviem darbiniekiem izvairīties no restorānu apmeklējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!