Vismaz 18 afgāņi sestdien ievainoti sprādzienā Kandahāras pilsētas centrā Afganistānas dienvidos, paziņoja Afganistānas policija. Policija uzskata, ka to sarīkojuši islāma grupējuma "Taleban" kaujinieki, taču grupējums saistību ar šo sprādzienu noliedza.
Sprādzienā, kas nogranda ap pulksten 1 (10.30 pēc Latvijas laika), ievainoti vismaz 18 cilvēki un septiņi no tiem ir kritiskā stāvoklī ar vairākiem ievainojumiem.

Pieci veikali sabrukuši, bet vairākiem netālu esošajiem veikaliem un viesnīcām izbiruši logi, pavēstīja notikuma aculiecinieki.

Kandahāras policijas priekšnieks Mohammads Hašims teica, ka visi ievainotie ir afgāņu civiliedzīvotāji, piemetinot, ka ārzemnieki šajā sprādzienā nav cietuši.

Viņš informēja, ka bumba, iespējams, bijusi nolikta uz velosipēda aiz stāvvietā novietotas automašīnas. Abi šie transportlīdzekļi sprādzienā iznīcināti.

Hašims sprādziena rīkošanā vainoja islāma grupējuma "Taleban" kaujiniekus. "Tas ir "Taleban" un viņu ārvalstu atbalstītāju darbs," sacīja policijas priekšnieks.

Savukārt "Taleban" pārstāvis mulla Abduls Samads noliedza grupējuma saistību ar šo sprādzienu. "Tā bija civiliedzīvotāju [pulcēšanās] vieta, un "Taleban" neuzbrūk civiliedzīvotājiem. Šis ir mēģinājums apmelot "Taleban"," aģentūrai "Reuters" pa tālruni sacīja Samads.

"Taleban" kaujinieki pēdējā laikā Kandahāras provincē sarīkojuši daudzus uzbrukumus, kavējot humāno palīdzību un rekonstrukciju.

Sprādzienā ievainotie ir nogādāti slimnīcās, un notikuma vietā darbojas daudz policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!