Otrdien, sprāgstot automašīnā ievietotam spridzeklim, pie Pakistānas dienvidu pilsētas Karači ātrās apkalpošanas restorāna KFC nogalināti vismaz divi cilvēki, bet vismaz 15 ievainoti, ziņo ārvalstu prese.
Policija un ārsti ziņojot, ka daži no ievainotajiem esot ļoti smagā stāvoklī. Pakistānas valdības pārstāvji pagaidām norāda, ka turpina pienākt informācija no sprādziena vietas un bojā gājušo skaits pagaidām vēl nav zināms.

Kā liecina policijas un ārstu sniegtā informācija daži no sprādzienā cietušajiem ir guvuši spēcīgus apdegumus.

Automašīnā ievietotā bumba eksplodēja pie ātrās apkalpošanas restorāna KFC ap pulksten deviņiem no rīta pašā Karači pilsētas centrā. Sprādziens pilnībā izpostīja blakus esošo restorānu, bet netālu esošajam sešu stāvu darījumu centram izbira logi.

“Šis nepārprotami ir teroristu uzbrukums un KFC acīmredzot bija tā mērķis,” teicis Karači policijas izmeklēšanas vadītājs Manzūrs Mugals. “Mūsu sākotnējie izmeklēšanas rezultāti liecina, ka spridzeklis bija paslēps automašīnā,” teicis policijas pārstāvis.

Ātrās apkalpošanas restorāns sprādziena laikā bija slēgts.

“Mums ir apstiprinājums divu cilvēku nāvei. Iepriekš bija parādījusies informācija, ka nogalināti četri līdz seši cilvēki, taču par laimi bojā gājuši ir tikai divi,” teicis Mugals, norādot, ka nogalinātie bijuši Musulmaņu komercbankas apsargi.

Ātrās palīdzības darbinieki stāstījuši, ka uz slimnīcu aizvesti seši cilvēki, bet ārsti apstiprinājuši, ka tikai divi no viņiem bijuši miruši, taču vismaz seši sprādzienā ievainotie esot smagā stāvoklī.

Pēdējo mēnešu laikā Pakistānā ir notikuši vēl divi uzbrukumi KFC restorāniem. Sprādzienu organizēšanā tiek vainoti ar teroristisko organizāciju al Qaeda saistīti grupējumi, kas uzbrukuši ar ASV un Rietumvalstīm saistītiem uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!