Foto: Reuters/Scanpix
Pie Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ēkas Nigērijas galvaspilsētā Abudžā piektdien notikušajā sprādzienā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 23, bet 81 cilvēks ievainots, svētdien žurnālistiem paziņoja ANO pārstāvis Martins Deivss.

"Jaunākā informācija liecina, ka upuru skaits ir 23, bet 81 cilvēks ievainots," viņš teica žurnālistiem.

Savukārt ANO ģenerālsekretāra vietniece Aša Roze Migiro, apmeklējot nopostīto ēku, nosodīja terorista pašnāvnieka uzbrukumu, sakot, ka tas ir bijis uzbrukums cilvēcei.

"Notikušais ir šokējošs. Tas ir uzbrukums mieram pasaulē. Tas ir arī uzbrukums cilvēcei, jo tie, kas šeit strādā, pārstāv dažādas valstis," viņa teica, uzsverot, ka šis terorakts tikai stiprinās ANO cīņu pret terorismu pasaulē.

Pēc notikušā vietas apskates un ziedu nolikšanas pie nopostītās ēkās, Migiro devās uz slimnīcu apmeklēt ievainotos.

"Mēs visi kopā strādājam, lai nodrošinātu, ka ievainotie saņem nepieciešamo ārstēšanu," viņa pēc apmeklējuma teica žurnālistiem.

Ar sprāgstvielām piekrauta automašīna "Honda Accord" uzsprāga, kad terorists pašnāvnieks piektdien ar to ietriecās ANO ēkas pagalma vārtos.

Eksplozijā ēka sabruka.

Par teroraktu piektdienas vakarā atbildību uzņēmās islāmistu sekta " Boko Haram", kas vēlas plašāku šariata (islāma likumu) pielietošanu Nigērijas ziemeļos un ir uzbrukusi baznīcām, bāriem, policijai, armijai, politiķiem, sabiedriskiem un reliģiskiem līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!