Vismaz 11 cilvēki trešdien gāja bojā un 29 tika ievainoti, teroristei pašnāvniecei uzspridzinot pie sava ķermeņa piestiprinātas sprāgstvielas netālu no Šrilankas premjerministres rezidences galvaspilsētā Kolombo, paziņoja aculiecinieki.
Premjerministre Sirimavo Bandaranaike sprādziena brīdī neatradās savā rezidencē. Starp bojā gājušajiem nav augstu amatpersonu, paziņoja policija.

Sprādziena vietā gāja bojā teroriste, garāmgājējs, divas policistes un divi policisti no premjera rezidences apsardzes. Vēl pieci cilvēki nomira no ievainojumiem ceļā uz slimnīcu.

Sprādziena rajonā bija izmētātas ķermeņu daļas, bet premjerministres rezidence nebija cietusi. Netālu no rezidences atrodas Krievijas vēstniecība, meiteņu skola un degvielas uzpildes stacija.

Teroriste uzspridzinājās pie premjerministres rezidences vārtiem, kur viņu bija apturējuši apsardzes darbinieki.

Par sprādzienu neviens nav uzņēmies atbildību, bet policija tur aizdomās tamilu separātistus, kas cīnās par savas valsts izveidošanu Šrilankas ziemeļaustrumos.

Pirms vairākām nedēļām kāda tamilu separātistu partizāne uzspridzinājās Bandaranaikes meitas - prezidentes Čandrikas Kumaratungas vēlēšanu kampaņas mītiņā, nogalinot vismaz 26 cilvēkus un ievainojot vairāk nekā 100.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!