Londonas policija paziņojusi, ka trīs sprādzieni, kas nogranda pilsētas metro ceturtdienas rītā, notika ar 50 sekunžu intervālu, nevis pēc dažām minūtēm, kā tika ziņots iepriekš, informē BBC.
Londonas policijas komisāra palīga vietnieks Braiens Paddiks sacīja, ka izmeklētāji pieļauj – visticamāk, trīs spridzekļi tika sinhronizēti savā starpā un iedarbināti automātiski. Taču policija neizslēdz arī, ka bumbas iedarbināja kādas personas vilciena vagonos.

Cita augsti stāvoša policijas amatpersona Endijs Trotters paziņoja, ka tika atjaunoti darbi, lai izvilktu no vagonu vrakiem cilvēku mirstīgās atliekas Kings – Krosa un Rassel – Skvera stacijās. Naktī darbi tika pārtraukti, jo 30 metru dziļumā bija pārāk karsti un putekļu mākoņi apgrūtināja glābēju darbu. Varas iestādes pašlaik nenosauc, cik cilvēki palikuši tunelī, taču agrāk tika ziņots, ka tur, iespējams, ir līdz pat 20 bojāgājušo.

Londonas policija arī apliecināja, ka ceturtais sprādziens – autobusā pie Tavistok-Skveras noticis gandrīz stundu pēc sprādzieniem metro. Speciālisti mēģina noteikt, vai arī ceturtā bumba bija domāta metro. Paddiks noliedzis iepriekš izskanējušās ziņas, ka policija jau meklē “kādu konkrētu cilvēku” .

Lielbritānijas premjers Tonijs Blērs intervijā BBC sacīja, ka sprādzienus nevarēja novērs un neviena izsekošana nespētu atturēt kādu personu no nodoma uzspridzināt cilvēkus. Pēc viņa teiktā, ir nepieciešams pievērsties galvenajiem islama reliģijas šausmīgās sagrozīšanas iemesliem, tai skaitā situācijai Tuvajos Astrumos un taisnīgākās pasaules nodibināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!