Uzsprāgstot vairākām automašīnām, Irākas galvaspilsētā Bagdādē nogalināti vismaz 127 cilvēki, bet ievainoti vismaz 448 cilvēki, otrdien ziņo BBC.

Pirmais sprādziens pilsētas centrā nogranda ap pulksten 10:25, pēc dažām sekundēm notika otra eksplozija un pēc nepilnas minūtes – trešā. Kopā Bagdādes centrā uzsprāga četri auto, bet kāds pašnāvnieks ar mīnētu automašīnu ietriecies policijas iecirknī Dorā, līdzi paņemot 15 cilvēku dzīvības, to vidū ir vairāki tuvējās universitātes studenti.

Šie sprādzieni Bagdādē pārtrauca aptuveni mēnesi ilgušo mieru, izsaucot paniku pilsētas iedzīvotājos. Sprādzienos cietušas valdības ēkas, universitātes un mākslas iestādes.

"Civiliedzīvotāju un drošības dienestu darbinieki ir noteikuši uzbrucējus un tos nogalinājuši," ziņu aģentūrai "Reuters" paziņoja Bagdādes drošības jautājumu pārstāvis.

Valdības statistika liecina, ka oktobrī bumbu sprādzienos Bagdādē gāja bojā aptuveni 155 cilvēki un vairāki tūkstoši tika smagi ievainoti. Mirušo un ievainoto vidū ir gan bērni, gan sievietes un sirmgalvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!