Foto: AP/Scanpix
Divos sprādzienos, kas pirmdien nogranda netālu no Bostonas maratona finiša līnijas, dzīvību zaudējuši trīs cilvēki un vairāk nekā 140 cilvēki ievainoti, vēsta CNN.

Tiek ziņots, ka vismaz 17 cilvēki ir kritiskā stāvoklī. Viens no bojāgājušajiem ir kāds astoņus gadus vecs zēns. Vēl vairāki citi bērni ir starp cietušajiem.

Sprādzieni pasaulē vecākā ikgadējā maratona laikā notika skatītāju pūlī gandrīz pie pašas finiša līnijas. Liecinieki stāsta, ka redzējušu daudz zemē guļošus cilvēkus, dažiem bijušas norautas ķermeņa daļas.

Policija netālu no 42 kilometru garā skrējiena finiša atradusi vēl vismaz divas nesprāgušas bumbas, kas liecina, ka uzbrukums bijis labi organizēts, aģentūrai AFP atklāja kāds avots drošības iestādēs. Aģentūra "Reuters" tikmēr vēsta, ka spridzekļi bijuši pildīti ar gultņu lodītēm, lai nodarītu lielāku postu cilvēkiem, šo informāciju medijs ieguvis no augstas drošības iestāžu amatpersonas.

Izmeklēšanas ietvaros drošības iestādes pirmdienas naktī jau pārmeklējušas māju kādā Bostonas piepilsētā.

Sprādzienu izmeklēšanas koordināciju ir pārņēmis Federālais izmeklēšanas birojs (FIB). Pēc sprādzieniem drošības pasākumi pastiprināti visā ASV, bet prezidents Baraks Obama solīja, ka uzbrukumā vainīgie tiks atrasti un sodīti. Bostonas maratonā piedalījies arī viens skrējējs no Latvijas. 

Līdzjūtību ASV izteicis Latvijas prezidents Andris Bērziņs, informē prezidenta kancelejas Preses dienests. "Vardarbībai pret neapbruņotiem cilvēkiem nav attaisnojuma. Latvija stingri nosoda Bostonā notikušos teroraktus, kas prasījuši cilvēku dzīvības un radījuši tik daudz ievainojumu un sāpju. Sērās esam kopā ar bojāgājušo tuviniekiem, draugiem un visu amerikāņu tautu. Visiem ievainotajiem novēlu drīzu un veiksmīgu atveseļošanos," teikts ASV prezidentam Barakam Obamam nosūtītajā līdzjūtības apliecinājumā.

Jau vēstīts, ka netālu no Bostonas maratona finiša, skrējienam tuvojoties noslēgumam, pirmdien nogranda divi sprādzieni.


Likumsargi un liecinieki apstiprinājuši, ka pilsētā notikuši trīs sprādzieni. Pirmie divi no tiem piedzīvoti, kad Bostonas maratonā tā noslēguma stundās piedalījušies un vērojuši desmitiem tūkstoši cilvēku, vēsta "Reuters".

Pirmais sprādziens nograndis netālu no finiša līnijas, otrs sekojis dažas sekundes vēlāk.

Vēl viens sprādziens noticis Bostonā esošajā Džona Ficdžeralda Kenedija bibliotēkas un muzeja ēkā. Šīs iestādes pārstāvis apliecinājis, ka šim negadījumam neesot sakara ar sprādzieniem līdzās maratona norises vietai.

Bostonas policija pēc neilga laika apstiprināja, ka trešais sprādziens noticis ugunsgrēka dēļ, taču vēl ne apstiprina, ne noliedz saistību ar abiem sprādzieniem maratona norises vietā.

Pagaidām sprādzienu organizētāji nav zināmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!