Foto: AP/Scanpix/LETA

Kambodža nāvējošajā munīcijas noliktavas sprādzienā vaino vairākus faktorus, tostarp karstuma vilni, kas pārņēma Dienvidaustrumu Āziju, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Sestdien notikušajā incidentā Kampongspeu provincē Kambodžā gāja bojā 20 karavīri. Noraidot apgalvojumus, ka vainīgi ir karavīri, amatpersonas norādīja, ka sprādzienu izraisīja bojātas munīcijas un ārkārtīgi karstā laika kombinācija. Valstī tiek prognozēta temperatūra līdz 43 grādiem pēc Celsija skalas.

Sprādziena rezultātā tika sagrauta biroju ēka, kā arī tuvējās kazarmas, kopumā skarot 25 tuvumā esošās mājas, teikts ziņojumos.

Attēlos no traģiskā incidenta redzama izpostīta noliktava un bojāta militārā kravas automašīna.

"Munīcijas sprādziena incidents 2024.gada 27.aprīlī (..) bija [saistīts ar] tehniska problēmu, jo ieroči ir veci, bojāti un ir karsts laiks," teikts Kambodžas Aizsardzības ministrijas paziņojumā, uz kuru atsaucas AFP.

Tāpat kā liela daļa Dienvidāzijas un Dienvidaustrumu Āzijas, Kambodža pēdējo nedēļu laikā cīnās ar karstu laiku. Nedēļas nogalē valstī temperatūra joprojām varētu sasniegt 43 grādus pēc Celsija skalas. Filipīnās puse valsts piedzīvo sausumu, un vairākos apgabalos temperatūra sasniedz augstāko līmeni.

Karstums licis Bangladešai pārtraukt nodarbības skolēniem. Taizemē no šī gada janvāra līdz 17. aprīlim no karstuma dūriena miruši 30 cilvēki, salīdzinot ar 37 visā 2023.gadā, paziņoja valsts Veselības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!