Foto: Reuters/Scanpix
Ar šaujamieročiem bruņotu spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumā Afganistānas dienvidu provincē Uruzganā ceturtdien gājuši bojā vismaz 19 cilvēki un vēl 37 ievainoti.

Seši spridzinātāji pašnāvnieki uzbruka provinces gubernatora rezidencei un policijas priekšnieka mājai Uruzganas galvaspilsētā Tirinkotā, paziņoja Afganistānas Iekšlietu ministrijas pārstāvis Sediks Sediki.

Trīs spridzinātāji savas eksplozīvās ierīces detonēja un policija iesaistījās apšaudē ar pārējiem uzbrucējiem.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmies islāmistu kaujinieku grupējums "Taleban".

"Taleban" trešdien uzņēmās atbildību par spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu Afganistānas dienviddaļas lielākajā pilsētā Kandahārā, kurā gāja bojā šīs pilsētas mērs Gulams Haidars Hamīdi.

Kandahāras provincē, kuras galvaspilsēta ir Kandahāra, un citur Afganistānas dienvidos aktīvi darbojas islāmistu grupējuma "Taleban" kaujinieki.

Kad "Taleban" bija pie varas Afganistānā, Kandahāra no 1996. līdz 2001.gadam bija Afganistānas Islāma Emirāta galvaspilsēta.

Uruzganas province atrodas uz ziemeļiem no Kandahāras. Tā ir kalnaina province ar daudz lauku teritorijām. Ar Kandahāru un tajā mītošajiem talibiem provincei ir daudz kultūras un cilšu saikņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!