Foto: EPA/Scanpix/LETA

Dienvidkoreja gaisā pacēlusi aptuveni 80 iznīcinātājus pēc tam, kad piektdien četru stundu laikā konstatēja lielu skaitu Ziemeļkorejas kara lidmašīnu, pavēstīja Seulas militārpersonas, uz kuru teikto atsaucas CNN.

Dienvidkorejas militārpersonas paziņojumā norādīja, ka pamanītas 180 Ziemeļkorejas militārās lidmašīnas. Incidents noticis dienu pēc tam, kad tiek uzskatīts, ka Phenjana ir veikusi neveiksmīgu starpkontinentālās ballistiskās raķetes (ICBM) izmēģinājumu.

Spriedze Korejas pussalā pieauga pirmdien, kad sākās ASV un Dienvidkorejas kopīgās militārās mācības "Vigilant Storm", kurās piedalījās simtiem lidmašīnu un tūkstošiem militārpersonu no abām valstīm.

Ziemeļkoreja apsūdzēja sabiedrotos provokatīvā darbībā un trešdien no tās austrumu un rietumu krastiem izšāva 23 raķetes - visvairāk vienas dienas laikā izšautu raķešu - ūdeņos abās pussalas pusēs, mudinot Seulu reaģēt ar trīs zeme-gaiss tipa raķešu izšaušanu.

Starp piektdien paceltajiem Dienvidkorejas iznīcinātājiem bijis arī nenoteikts skaits moderno "F-35A" lidaparātu, un Dienvidkorejas kara lidmašīnas, kas piedalījās notiekošajos kopīgajos manevros, arī bija "saglabājušas gatavības stāju", paziņoja Dienvidkorejas armija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!