Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šrilankas varasiestādes pēc Lieldienās notikušajiem teroraktiem, kuros gāja bojā vismaz 250 cilvēki, aizliegušas publiskās vietās atrasties ar aizsegtām sejām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Aizliegums, ko ārkārtas situācijas likuma ietvaros izsludinājis prezidents Maitripala Sirisena, stājas spēkā pirmdien. Nacionālās drošības labā ir aizliegta jebkāda sejas aizsegšana, kas slēpj cilvēka identitāti, teikts prezidenta biroja paziņojumā.

Lai gan rīkojumā nav konkrēti nosaukti musulmaņu sieviešu tradicionālie sejas aizsedzošie apģērbi nikābs un burka, ir saprotams, ka tieši šie apģērba gabali ir galvenais aizlieguma mērķis, norāda BBC.

Pagājušajā nedēļā aizliegt nikābus un burkas drošības apsvērumu dēļ rosināja Šrlinkas likumdevēji. Arī Šrilankas musulmaņu garīdznieku organizācija lūgusi sievietēm izvairīties no sejas aizsegšanas.

No Šrilankas 21 miljona iedzīvotāju nepilni 10% ir musulmaņi. Tomēr no tiem tikai neliels skaits sieviešu izvēloties valkāt sejas aizsedzošos nikābus vai burkas.

Kopš Lieldienu svētdienā, 21. aprīlī, trīs kristiešu baznīcās un trīs viesnīcās notika pašnāvnieku spridzinātāju sarīkoti sprādzieni, Šrilankā joprojām ir augsts trauksmes līmenis.

Varasiestādes saistībā ar teroraktiem aizturējušas jau 150 cilvēkus, bet brīdina, ka daudzi vēl atrodas brīvībā. Nedēļas nogalē tūkstošiem karavīru apsargāja baznīcas un mošejas. Svētdienas dievkalpojumi visā valstī bija atcelti drošības apsvērumu dēļ.

Pirmajās dienās pēc terorakta varasiestāžu sniegtas bojāgājušo skaits pārsniedz 350, taču vēlāk tas precizēts un samazinās par vairāk nekā simtu – līdz 253.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!