Jaunā sieviete, kas apsūdzēta divu sprādzienu sarīkošanā Tallinas lielveikālā "Stockmann", mēģinājusi izdarīt pašnāvību, pakaroties pirmstiesas izmeklēšanas izolatorā. Tallinas Centrālcietuma slimnīcas vadītāja Ludmila Dubrovska sacīja, ka 25 gadus vecā Marija Kaširova jūlija sākumā mēģinājusi pakārties, taču cietuma darbinieks pēdējā brīdi viņu no nāves izglābis.
"Tūlīt pēc pašnāvības mēģinājuma Kaširovu nogādāja slimnīcā, kur mediķi viņai konstatēja depresiju," sacīja Dubrovska.

Tallinas pilsētas tiesa 11.jūlijā atbrīvoja Kaširovu no aresta līdz tiesas procesa beigām. Pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu tika atbrīvots arī Kaširovas līdzdalībnieks, 22 gadus vecais Deniss Balinskis, bet trešais nozieguma līdzdalībnieks, 22 gadus vecais Nikolajs Bobrovs, pagaidām atrodas apcietinājumā.

Drošības polcija apsūdz Kaširovu, kura agrāk strādājusi veikala "Stockmann" apsardzē, naudas izspiešanā, kas saistīta ar īpašuma bojāšanu un iznīcināšanu. Ja tiesa viņu atzīs par vainīgu, Kaširovai draud brīvības atņemšana uz septiņiem gadiem.

Bobrovu un Balinski policija apsūdz sprāgstvielu glabāšanā, kā arī to izmantošanā īpaši bīstamā veidā - ļaunprātīgā citam piederoša īpašuma iznīcināšanā.

Ja tiesa atzīs abus jauniešus par vainīgiem, viņiem draud brīvības atņemšana uz 10 gadiem un būs jāsamaksā kompensācija lielveikalam "Stockmann" vairāku simtu tūkstošu kronu apmērā.

19.maija agrā rītā Tallinas lielveikalā "Stockmann" ar nelielu starplaiku uzsprāga divas mazjaudīgas bumbas. Otrā no tām viegli ievainoja veikala apmeklētāju. Abu bumbu uzspridzināšanai teroristi izmantoja mobilos telefonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!