Foto: EPA/Scanpix/LETA
Ukrainas Sumu apgabalā Krievijas karaspēks nogalinājis vairāk nekā 100 cilvēku un nodarījis postījumus vietējai infrastruktūrai vairāk nekā desmit miljardu grivnu apmērā, trešdien paziņojis Sumu apgabala militārās administrācijas vadītājs Dmitro Živickis.

Jau ziņots, ka Ukrainas karaspēks šomēnes atbrīvoja visu Sumu apgabala teritoriju, padzenot no tās Krievijas spēkus.

"Nogalināti vairāk nekā 100 civiliedzīvotāju. Bet diemžēl šis skaitlis ar katru dienu pieaug, jo tiek atrasti līķi ar sasietām rokām, ar spīdzināšanas pazīmēm, sašauti galvā," paziņoja Živickis.

Viņš norādīja, ka daudzi cilvēki ir pazuduši bez vēsts, bet citi ir sagūstīti un tiek vestas sarunas par viņu atbrīvošanu.

"Ir ļoti daudz pilsoņu, par kuru likteni mēs vispār neko nezinām - uz ceļiem un lielceļiem, mežos atrastas sašautas mašīnas, bet tas, kas noticis ar cilvēkiem šajās mašīnās, nav zināms," atklāja Živickis.

Slimnīcās atrodas daudz ievainotu cilvēku, un daudzi cietušie ārstējas slimnīcās kaimiņu apgabalos.

Živickis norādīja, ka cilvēki, kuru apdzīvotās vietas šķērsoja Krievijas armijas kolonnas, guvuši smagu psiholoģisku traumu.

"Okupanti apšaudīja visu apkārt, šāva no tankiem, ložmetējiem, granātmetējiem uz civiliedzīvotājiem, uz veciem cilvēkiem ar bērniem. Mūsu cilvēki slēpās purvos, lauku saimniecībās, lopbarības bedrēs. Tas bija terors un šausmas, ko mūsu reģionā radīja krievi," sacīja Živickis.

Viņš piebilda, ka pagaidām nav iespējams aprēķināt ekonomikai nodarītos zaudējumus, negūto peļņu un nesamaksātos nodokļus, bet infrastruktūrai nodarīti postījumi vairāk nekā desmit miljardu grivnu apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!