Irākas viceprezidents, sunnītu pārstāvis Tariks Hašimi ir mudinājis Vašingtonu paātrināt papildu ASV karavīru izvietošanu valstī, lai pārtrauktu, pēc viņa vārdiem, nepārtraukto slaktiņu, informē ārvalstu prese.
Politiķis stāsta, ka iepriekšējie plāni nav vainagojušies panākumiem, jo tajos bijis iesaistīts pārāk mazs skaits karavīru, raksta BBC.

Pagājušajā nedēļas nogalē sprādzienos un citos vardarbības aktos dzīvības zaudēja 135 cilvēki. ASV un Irākas spēki gatavojas jaunai ofensīvai, kuras mērķis ir drošības atjaunošana galvaspilsētā. Pirmdien izveidots komandcentrs operācijas vadīšanai, taču konkrēts plāns operācijas veikšanai vēl nav sastādīts.

Hašimi, kas ir ietekmīgākais sunnītu politiķis, ir pārliecināts, ka gadījumā, ja nesāksies aktīva darbība, situācija Irākā arvien pasliktināsies. Turklāt viņš izteica kritiku arī par Irākas valdības lēno un neprofesionālo reakciju uz vardarbības aktiem, kā arī izteica pieņēmumu, ka vardarbības uzliesmojumi bijuši tik plaši, ka tie nevarētu būt sarīkoti bez valdības līdzdalības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!