Šveices laikrakstā trešdien tika izsludināta atlīdzība 500 tūkstošu Šveices franku (187 tūkstošu latu) apmērā par informāciju, kas palīdzētu atrast rozā dimantu, kas tika nolaupīts transportēšanas laikā no Ženēvas uz Dienvidāfriku.
162,5 karātu akmens, kuru kāds eksperts novērtējis kā "neticami tīru un neparasti retu", pazudis laikā, kad tas janvārī tika transportēts no Ženēvas caur Cīrihes lidostu uz Johannesburgu, ziņo laikraksts "Blick".

Nozagtā dimanta vērtība pirms pulēšanas varētu būt vismaz desmit miljoni franku (3,74 miljonu latu). Tas tika nogādāts līdz Ženēvai, bet Johannesburgā tā arī netika piegādāts.

Drošības kompānijā "Brinks" laikrakstu "Blick" informēja, ka zādzība ir "šausmīgs zaudējums", piebilstot: "Mēs varam priecāties, ka neviens nav miris."

"Brinks" pārstāvji, kā arī cilvēks, kas atbildēja pa tālruni, uz kuru aicināti zvanīt tie, kuri var sniegt informāciju par dimanta atrašanās vietu, atteicās komentēt notikušo. Nav zināms, kam piederēja 32,5 gramus smagais akmens, kādēļ tas bija ceļā uz Dienvidāfriku un kur tas atrasts.

Londonas apdrošināšanas kompānija "Lloyd's" noliedza "Blick" paziņojumus par to, ka tā būtu nolīgusi īpašu pazudušo dimantu meklētāju firmu, lai akmeni atrastu.

""Lloyd's" nav vienīgie dārgakmeņu apdrošinātāji, bet ir vieni no vairākiem apdrošinātājiem, kuri sevi pierādījuši," teikts kompānijas paziņojumā, piebilstot, ka tā nav izsludinājusi atlīdzību vai nosūtījusi īpašu grupu lietas izmeklēšanai Šveicē.

Laikrakstā publicētajā paziņojumā bija teikts, ka atlīdzība piedāvāta "ar parastiem noteikumiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!