Šveice atvieglos banku darbības konfidencialitātes noteikumus atsevišķos gadījumos, kad tiks saņemta konkrēta un pamatota prasība, piektdien paziņoja Šveices valdība.

Pieņemot Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) standartus, Šveice īstenos pasākumus, lai uzlabotu informācijas apmaiņu ar citām valstīm, norāda valdība.

Taču Šveices varas iestādes uzsvēra, ka OECD standartu pieņemšana nemainīs Šveices banku konfidencialitātes likuma pamatnosacījumus.

Tajā pašā laikā arī Luksemburga piektdien paziņoja, ka gatavojas atvieglot valsts banku slepenības nosacījumus un sadarboties ar ārvalstu nodokļu institūcijām, lai apkarotu krāpšanos ar nodokļiem.

"Luksemburga ir gatava pēc pieprasījuma apmainīties ar informāciju, bet tikai noteiktos gadījumos un kad tiks pierādītas aizdomas par krāpšanos ar nodokļiem," pavēstīja Luksemburgas finanšu un budžeta ministrs Luks Frīdens.

Frīdens arī uzsvēra, ka Luksemburga pieņems OECD caurredzamības un informācijas apmaiņas standartus nodokļu jomā.

Jau ziņots, ka arī Austrija atcels banku darbības slepenības noteikumus atsevišķos gadījumos, kad būs pamatotas aizdomas par pārkāpumu.

Savukārt ceturtdien par šādu lēmumu paziņoja Lihtenšteina, Andora un Beļģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!