Foto: EPA/LETA
Šveices banka "PostFinance" "iesaldēja" interneta vietnes "WikiLeaks" dibinātāja Džūljena Asanža kontus, ziņo BBC.

"Iesaldēti" aptuveni 31 000 eiro. Tāpat BBC vēsta, ka Lielbritānijas valdība saņēmusi orderi Asanža arestam pēc Zviedrijas lūguma. Zviedrijā Asanžam izvirzītas apsūdzības izvarošanā, un Zviedrija uzstāj, ka Asanžs jāizdod. Tiek pieļauts, ka Asanžs pašlaik atrodas Lielbritānijā.

Jau ziņots, ka "WikiLeaks" rīcībā kopumā ir 250 tūkstoši dokumentu, kuros atklāta slepena informācija. Šie dokumenti pārsvarā ir sarakstes starp Vašingtonu un ASV vēstniecībām visā pasaulē. "WikiLeaks" pavēstīja, ka jaunā dokumentu pakete būs septiņas reizes lielāka nekā oktobrī publiskotie aptuveni 400 tūkstoši Pentagona dokumentu par karadarbību Irākā.

Pēc šo dokumentu publiskošanas starptautiskā policijas aģentūra Interpols pēc Zviedrijas prokuratūras pieprasījuma izsludinājusi vietnes "WikiLeaks" dibinātāju Asanžu starptautiskajā meklēšanā. Pieprasījumu Zviedrija nosūtījusi saistībā ar 18.novembrī izdoto Asanža aresta orderi, lai varētu viņu nopratināt saistībā ar aizdomām par izvarošanu, seksuālu uzmākšanos un nelikumīgu piespiešanu.

Interpols izplatīja tā dēvēto "sarkano brīdinājumu". Tiek norādīts, ka tas nav līdzvērtīgs aresta orderim, taču mobilizē organizācijas dalībvalstu policiju konkrētas personas atrašanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!