Foto: AFP/Scanpix
Advokāti Starptautiskā valūtas fonda (SVF) izpilddirektoram Dominikam Strosam-Kānam izvarošanas mēģinājuma lietā atraduši alibi, vēsta Francijas radiostacija RMC.

Advokāti apgalvo, ka SVF vadītājs laikā, kad it kā esot mēģinājis kādā Ņujorkas viesnīcā izvarot viesnīcas darbinieci, patiesībā esot restorānā pusdienojis kopā ar savu meitu, vēsta radio. Pagājušo sestdien 62 gadus vecais Stross-Kāns tika aizturēts Ņujorkā aizdomās par mēģinājumu izvarot viesnīcas darbinieci.

Pēc RMC ziņām, advokāti esot noskaidrojuši, kur Stross-Kāns atradies un ko kurā brīdī darījis pagājušo sestdien. Pēc advokātu apgalvotā, Stross-Kāns pusdienlaikā samaksājis par viesnīcas pakalpojumiem, nodevis atslēgu un pametis viesnīcu, tad devies ar meitu ieturēt maltīti un vēlāk ar taksometru aizbraucis uz lidostu.

Šī notikumu secība liecina, ka SVF vadītājs jau bija pametis viesnīcu laikā, kurā, pēc apteksnes apgalvojumiem, Stross-Kāns viņu savā numurā piespiedis veikt orālā seksa aktu, teikts RMC interneta vietnē. Turklāt Strosa-Kāna advokātiem esot arī lietiskie pierādījumi un aculiecinieki, kas varot apstiprināt šo alibi.

Radiostacija nemin, kur tā šo informāciju ieguvusi.

Francijas bijušajam finanšu ministram Strosam-Kānam, kurš līdz šim tika uzskatīts par Nikolā Sarkozī iespējamo sāncensi Francijas 2012. gada prezidenta vēlēšanās, pirmdien jāierodas tiesā saistībā ar apsūdzībām, kas šokējušas visu pasauli un draud sagraut SVF izpilddirektora karjeru.

Strosam-Kānam, kuram nav diplomātiskās imunitātes, svētdien prokurori izvirzīja apsūdzības par kriminālu seksuālu aktu, izvarošanas mēģinājumu un nelikumīgu brīvības atņemšanu.

SVF izpilddirektora advokāti paziņojuši, ka viņu klients negatavojas tiesā atzīt savu vainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!