Foto: Reuters/Scanpix
Tadžikistānas Iekšlietu ministrija sagatavojusi likumprojektu par milicijas reformēšanu, un cita starpā tuvākajā nākotnē plānota arī tās pārdēvēšana par policiju.

Kā vēsta portāls "Азия-Плюс", likuma projekts sastāv no sešām nodaļām un 38 punktiem. Tajā tiek rosināts pārdēvēt miliciju, kas valstī darbojas kopš 2004. gada, kā arī veikt citas reformas, piemēram, rīkot socioloģiskās aptaujas par milicijas (policijas) darbību.

Šobrīd dokuments tiek saskaņots dažādās ministrijās un resoros, tad tas jāapstiprina valdībā, bet tikai pēc tam tas tiks nosūtīts uz parlamentu.

Ideja miliciju pārdēvēt par policiju Tadžikistānā izskanējusi jau iepriekš. 2011. gadā tika ziņots, ka iekšlietu ministrs Addurahims Kaharovs uzdevis izstrādāt projektu, kurā tiktu izmantota "policijas veidošanas pozitīvā starptautiskā pieredze".

Jau tad ministrs uzsvēra, ka ar vienu vienīgu pārdēvēšanu nekas daudz nemainīsies. "Ir nepieciešams vesels pasākumu komplekss - gan organizatoriski, gan tiesiski, gan finansiāli. Domāju, ka šeit bez starptautiskās sabiedrības palīdzības iztikt mums neizdosies," savulaik teica Kaharovs.

Gadu vēlāk Tadžikistānas prezidents Emomali Rahmons paziņoja par nepieciešamību veikt nopietnas reformas, un drīz vien tika pieņemta milicijas reformēšanas stratēģija uz 2013.-2020. gadu.

Arī Krievijā, kā zināms, 2011. gadā milicija tika pārdēvēta par policiju, un šis reformu process aizņēma vairākus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!