Taivāna izmēģinājusi stratēģisko raķeti, kas spēj dot triecienu mērķiem Ķīnas austrumu piekrastē. Šī ir pirmā šādas klases raķete, kas parādījusies Taivānas armijas bruņojumā, svētdien ziņo Taivānas laikraksts "China Times", atsaucoties uz saviem avotiem Taivānas Aizsardzības ministrijā.
Taivānas raķetes "Hsiung Feng" jaunā modifikācija, kuras darbības rādiuss ir līdz 1000 kilometriem, spēj trāpīt mērķi Ķīnas teritorijā. Ķīnu un Taivānu atdala 160 kilometrus plats jūras šaurums.

Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, pirmo reizi šī raķete tika izmēģināta šāsnedēļas beigās kādā karabāzē Taivānas dienvidos, klāt esot salas aizsardzības ministram Lī Dze. Izmēģinājuma laikā raķete nolidoja 500 kilometrus un precīzi trāpīja mācību mērķi, ziņo "China Times".

Raķetes "Hsiung Feng" sērijveida ražošana būs iespējama 2005.gada beigās vai 2006.gada sākumā, raksta avīze. Kā uzskata laikraksta komentētāji, šāda ieroča parādīšanās Taivānas armijas bruņojumā var nopietni ietekmēt spēku līdzsvaru Taivānas šaurumā.

Taivānas varas iestādes apgalvo, ka no Ķīnas teritorijas uz salu notēmētas ne mazāk kā 700 raķetes, kas galvenokārt izvietotas Fudzjaņas provincē Ķīnas dienvidos.

Ķīna uzskata Taivānu par savu atšķēlušos provinci un ir vairākkārt paziņojusi, ka izmantos spēku, ja sala oficiāli pasludinās savu neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!