Foto: AFP/Scanpix/LETA

Trīs žurnālisti un divi aktīvisti no Mjanmas, kuri bija devušies uz Taizemi, tagad tur aizturēti par nelikumīgu robežas šķērsošanu, ziņo "The Guardian".

Aizturētie cilvēki varētu tikt nosūtīti atpakaļ uz Mjanmu, kur februārī notika militārais apvērsums.

1. februārī armija pārņēma varu Mjanmā, pasludinot ārkārtas stāvokli valstī, kā arī aizturot vairākas amatpersonas. Starp aizturētajiem ir arī faktiskā politiskā līdere Auna Sana Su Či. Bruņotie spēki apgalvo, ka pērnā gada novembrī notikušajās vēlēšanās, kurās uzvarēja valdošā partija Nacionālā Demokrātijas līga (NLD), notikusi krāpšanās.

Kopš apvērsuma Mjanmā notikuši protesti pret armijas īstenoto varas sagrābšanu. Demonstrāciju laikā notikušas arī sadursmes starp protestētājiem un armiju.

Medija DVB ("Democratic Voice of Burma") pārstāvji norādīja, ka tā žurnālistu dzīvības būtu apdraudētas, ja tiem būtu jāatgriežas Mjanmā. Militārā vadība martā aizliedza DVB un citu mediju darbību, tādā veidā cenšoties mazināt reportāžu skaitu par protestiem, kuros iedzīvotāji pauž neapmierinātību ar armijas īstenoto apvērsumu.

Armija pret protestētājiem ir vērsusies brutāli - bojā gājis vismaz 781 cilvēks, tostarp 52 bērni. Nepilni 5000 cilvēku ir arestēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!