Vācijas pazīstamais hakeris un interneta magnāts Kims Šmics pirmdienas vakarā no Taizemes būs spiests lidot atpakaļ uz Vāciju, kur viņam nekavējoties izvirzīs apsūdzības finansu krāpšanā, paziņoja amatpersonas.
Šmics, kurš bēdīgu slavu ieguva, uzlaužot banku un valdību datorsistēmas, bet vēlāk nopelnīja miljonus kā interneta uzņēmējs, pirmdien - savā 28.dzimšanas dienā - bija draudējis izdarīt pašnāvību. Par savu nodomu izdarīt pašnāvību viņš paziņoja savā interneta lapā.

Tomēr šī paziņojuma rezultātā Taizemes policija viņu piektdien arestēja Bangkokas luksusviesnīcā un nogādāja imigrācijas cietumā, kur viņu novēroja 24 stundas diennaktī.

Paredzams, ka Šmica lidmašīna Minhenē nosēdīsies otrdienas rītā un viņu "visticamāk" pavadīs drošības dienesta darbinieki. Vācijas vēstniecības amatpersona paziņoja, ka ierašanās brīdī Šmics tiks arestēts. Viņš bija aizbēdzis uz Taizemi 11.janvārī, tiklīdz Minhenē pret viņu tika izvirzītas apsūdzības.

Taizemē viņu arestēja pēc Vācijas vēstniecības lūguma, kaut gan abām valstīm nav izdošanas līguma. Policija paziņoja, ka Šmics rada draudus nacionālajai drošībai un pasludināts par "persona non grata".

Šmics slavu izpelnījās pēc tam, kad uzlauza NASA, Pentagona un "Citibank" datorsistēmas. Vēlāk viņš nopelnīja miljonus dažās investīciju pasākumos, kuros, kā apgalvo apsūdzība, bijusi arī finansu krāpšana. Pēc 11.septembra terora aktiem Šmics izpelnījās slavu, piedāvājot 10 miljonu dolāru par informāciju, kas varētu ļaut arestēt starptautisko teroristu Osamu bin Ladenu.

1998.gadā Šmics tika notiesāts par datorsistēmu uzlaušanu un kopš tā laika savu bagātību nopelnījis, sniedzot konsultācijas datorsistēmu drošības jautājumos un nesen, veicot kapitāla investīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!