Foto: AFP/Scanpix
Taizemē izcēlies kārtējais skandāli, kurā iesaistīts mantkārīgs budistu mūks – izmeklētāji atklājuši, ka viens no mūkiem nopircis 22 "Mercedes Benz" luksusa spēkratus kopumā par vairāk nekā trīs miljoniem ASV dolāru (aptuveni 1,5 miljoni latu), ziņo ārvalstu masu mediji.

Valsts speciālo izmeklēšanu departaments atklājis, ka mūks Luangs Pa Nens Khams nopircis auto laika posmā no 2009. līdz 2011.gadam. Departaments uzsācis pārbaudi aizdomās par naudas atmazgāšanu un krāpšanu, ziņo "Itar Tass".

Iepriekš šis mūks jau bija iesaistīts citā skandālā, kad atklājies, ka trīs mūki ceļojuši ar privāto lidmašīnu.

Taizemē 90% iedzīvotāju ir budisti, un pēdējā laikā vairāki mūki tiek iesaistīti dažādos skandālos. Iepriekš valsts pārbaudījusi vairākus klosterus un atklājusi, ka vairāk nekā 30 mūki lietojuši narkotikas. Viņi savu mūka statusu zaudējuši.

Jau ziņots, ka Taizemes nacionālā budistu pārvalde iepriekš saņēmusi ziņas par mūku pārlieku izšķērdīgo dzīvesveidu un solījusi tērētājus vairāk uzraudzīt.

Paziņojumu pārvalde izplatījusi pēc tam, kad internetā parādījās video ar trim mūkiem, kuri dodas ceļojumā privātā lidmašīnā, rokās turot dārgas dizaineru somas. Budistu pārvaldē saņemtas arī sūdzības par to, ka mūku pārvietojoties ar dārgiem auto un no ticīgajiem tempļos pieprasa naudu.

Visi valsts mūki saņēmuši brīdinājumu, ka grezns dzīvesveids ir pretrunā ar budismu, kura viens no mērķiem ir atteikties no pasaulīgajiem labumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!