Foto: Publicitātes foto

Ukrainas valstij piederošais militārās rūpniecības uzņēmums "UkrOboronProm" partnerības līguma ietvaros ar Taizemi Dienvidaustrumāzijas valstī uzsācis jaunas bruņumašīnas versijas "BTR-3KSH" ražošanu, vēsta militārais portāls "Janes".

Jaunā 8x8 visurgājēja versija veidota kā pārvietojams komandcentrs. Pagaidām netiek atklāts, cik daudz bruņumašīnu "UkrOboronProm" izsniegtā licence ļauj Taizemē saražot, ne arī to, cik daudz līdzekļu šajā kopprojektā paredzēts ieguldīt.

Taizemes puse darījumu nekomentē, bet "UkrOboronProm" ģenerāldirektors Pavlo Bukins paziņojis, ka ukraiņi uz Taizemi nosūtījuši pirmo ""BTR-3KSH" mašīnas komplektu".

Viņš arī norādījis, ka šo eksporta elementu uzskata par apliecinājumu padziļinātajai Ukrainas sadarbībai ar svarīgo Ukrainas stratēģisko partneri Dienvidaustrumāzijā. "Ukrainai šajā virzienā ir nopietni mērķi, un mums šī sadarbība ir jāizmanto mūsu nacionālajās interesēs."

Oriģināli bruņumašīnas pamatmodeli "BTR-3" izstrādāja Harkovas Morozova dizaina birojs. Tas no 2008. gada līdz 2016. gadam pēc Taizemes Karaliskās armijas pasūtījuma izgatavoja un uz Dienvidaustrumāzijas valsti nosūtīja 220 citu šī modeļa variāciju "BTR-3E1".

"BTR-3KSH" radnieciski tuvie "BTR-3E1", kādi jau ir Taizemes Karaliskās armijas rīcībā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!