Sabiedriskā transporta konduktoriem Taizemē priekšniecība likusi darba laikā nēsāt autiņbiksītes pieaugušajiem.

Kā vēsta ārvalstu mediji, šāda iecere īstenota, lai konduktori nenovērstos no saviem pienākumiem.

Taizemes sabiedriskā transporta konduktoru darba apstākļi tiek uzskatīti par vieniem no sliktākajiem - darba grafiks neparedz pārtraukumus pat fizioloģisko vajadzību kārtošanai. Tāpēc viņiem jānēsā autiņbiksītes visas maiņas garumā, kas bieži vien noved pie urīnceļu saslimšanām.

Kā ārvalstu medijiem atklājusi viena no cietušajām - liegums doties uz tualeti kļuvis par cēloni urīnceļu infekcijai, bet autiņbiksīšu nēsāšanas dēļ situācija pasliktinājusies. "Tajās ir ļoti neērti kustēties, īpaši tad, ja tās jau tikušas izmantotas," stāstījusi sieviete.

Kad autobuss atgriezās autoostā, darbiniekiem bijis jāskrien uz tualeti, lai paspētu nomainīt autiņbiksītes līdz nākamajam reisam. Sieviete atklāj, ka dienā izmantojusi vismaz divas autiņbiksītes.

Nesen konduktorei tika diagnosticēts dzemdes vēzis, nepieciešama operācija. Kā apgalvo sieviete, situāciju izraisījusi autiņbiksīšu nēsāšana.

Saskaņā ar konduktoru aptaujas datiem, 28% sieviešu konduktoru nēsā autiņbiksītes 16 stundas garajā maiņā. Aktīvisti jau sākuši pieprasīt viņu darba apstākļu uzlabošanu - tostarp tiek lūgts autobusu maršrutu garumā izvietot tualetes, kā arī palielināt to skaitu autoostās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!