Afganistānas islama kustība "Taleban" nosoda ASV vadīto karu Irākā un pieprasa, lai kustības atbalstītāji dod atbildes triecienus ASV un sabiedroto spēkiem Afganistānā, pirmdien ziņo plašsaziņas līdzekļi.
E-pasta sūtījumā no talibu pārstāvja mullas Mohamada Muhtara, ko publicējis Islamabadas laikraksts "The News", karš Irākā raksturots kā turpinājums "krusta karam pret musulmaņiem", ko ASV sāka Afganistānā pēc 2001.gada 11.septembra teroristu uzbrukumiem ASV.

"Mēs varam apturēt savus īstos ienaidniekus - krustnešus - sekojot Korānam un darot kaut ko praktisku, nevis tikai skandējot lozungus," raksta Muhtars un mudina musulmaņu valstis apvienot spēkus svētajā karā pret ASV un tās sabiedrotajiem.

"Tāpat kā Irākas musulmaņi, arī mēs talibu islama kustībā pretojamies krustnešiem (..) uzbrukums Irākai ir ofensīva pret musulmaņiem visā pasaulē," laikraksts citē viņu sakām.

Muhtars apgalvo, ka ASV un tās sabiedrotie vēloties pakļaut visas islama valstis, apsūdzot tās terorismā un masu iznīcināšanas ieroču izstrādāšanā.

ASV vadītā kampaņa Afganistānā 2001.gadā likvidēja talibu režīmu un Osamas bin Ladena tīklu "Al Qaeda", un tagad tiek vajāti tā paslēpušies atlikušie kaujinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!