Afganistānā valdošais grupējums "Taleban" ir gatavs tiesāt starptautisko teroristu Osamu bin Ladehu Afganistānas tiesā, ja ASV sniegs pārliecinošus pierādījumus, kas apstiprina viņa saistību ar 11.septembra terora aktiem Savienotajās Valstīs, piektdien paziņoja Afganistānas vēstnieks Pakistānā mulla Abdulsalams Zaīfs.
"Mēs esam gatavi viņu tiesāt, ja Amerika sniegs pārliecinošus pierādījumus par bin Ladena saistību ar uzbrukumiem Ņujorkā un Vašingtonā," aģentūrai "Reuters" sacīja Zaīfs.

Uz jautājumu, vai talibi ir gatavi ļaut tiesāt bin Ladenu citā valstī, viņš atbildēja: "Mēs par to vēlamies runāt, bet vispirms mums ir nepieciešami pierādījumi.".

Vašingtona ir solījusi notvert bin Ladenu un sodīt viņa aizstāvjus, jo uzskata šo saūdarābu disidentu par galveno aizdomās turēto 11.septembra terora aktos ASV, kuros dzīvību zaudējuši gandrīz seštūkstoš cilvēku.

"Ja Ameriku neapmierinās mūsu tiesa bin Ladena lietā, mēs arī esam gatavi atrast citu islāma paņēmienu viņa tiesāšanai," vēstnieka teikto citē aģentūra "Afghan Islamic Press".

Savukārt uz aģentūras AFP jautājumu, vai talibi ir gatavi izdot bin Ladenu ASV, Zaīfs atbildēja: "Mēs nevaram spert soļus, kas aizskartu mūsu islāmisko vai afgāņu godu."

Zaīfs vēlreiz aicināja ASV uz sarunām un teica: "Karš ir tikai sāpes un nāve, ar asinīm nevar nomazgāt asinis, sarunas ir labs ceļš, un mēs varam apspriest visus jautājumus, tostarp runāt par Osamu," viņš sacīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!