Afganistānas radikālā islāma grupējuma "Taleban" vēstnieka vietnieks Pakistānā Sohails Šahīns trešdien paziņoja, ka talibu kaujinieki pārgrupējas pēc aiziešanas no lielākajām Afganistānas pilsētās un šobrīd izstrādā jaunus uzbrukumu plānus.
"Visās šajās provincēs nenotiek bruņotas sadursmes. Tā bija stratēģiska un taktiska aiziešana," intervijā "Reuters" televīzijai sacīja Šahīns.

"Runājot par Kabulu, mēs gribējām saudzēt Kabulas civiliedzīvotāju dzīvību," viņš teica, pieminot galvaspilsētas krišanu opozīcijas rokās otrdienas rītā.

"Lai saudzētu viņu dzīvību, mēs aizgājām no Kabulas," sacīja vēstnieka vietnieks.

"Šobrīd notiek pārgrupēšanās, un, protams, tiks izstrādāta jauna programma." viņš teica, nesniedzot sīkākus komentārus.

Tomēr kāds cilšu vadonis aģentūrai "Reuters" pavēstīja, ka talibi ir izveidojuši aizsardzības līniju ap Afganistānas dienvidu pilsētu Kandahāru, kas ir "Taleban" augstākā līdera mullas Mohammada Omara mītnes pilsēta.

Kādas opozīcijā esošas cilts vadonis Hamids Karzajs, runājot pa satelīttālruni no Afganistānas vidienes, sacīja, ka talibi gatavojas Kandahāras aizstāvībai.

"Pēdējās ziņas, ko esmu saņēmis, ir, ka talibu spēki .. ir izveidojuši aizsardzības loku ap Lielkandaharu," viņš teica, norādot, ka pašlaik nekas neliecina par kaujām šajā rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!