Kaut arī visas četras raķetes vai nu nesasniedza mērķi vai arī aizlidoja tam garām, tomēr Dadula Akhuds, kurš ir “Taliban” militārais vadītājs un padomes loceklis, apgalvoja, ka ASV vadītajiem spēkiem nācās patverties savās militārajās bāzēs.

Akhuds runāja par uzbrukumiem dienu pēc tam, kad arābu TV kanāls “Āl- Jazeera” parādīja videoierakstu, kurā savu paziņojumu sniedza Osama bin Ladena palīgs Ajmans al-Zavari. “Ienaidnieks ir iesprostots savās pilsētās,” teica Zavari, kurš uzrunāja klausītājus trīs dienas pirms 11. septembra notikumu atceres dienas. Pēc notikumiem ASV Vašingtona nekavējoties apvainoja al-Qaedu un aizsūtīja savus militāros spēkus uz Afganistānu, lai pārņemtu kontroli pār “Taliban” kustību.

“Amerikāņi ir paslēpušies savos nocietinājumos un baidās iznākt un stāties mums pretī. Vienīgā viņu aizsardzība ir uzbrukumi no gaisa. ASV tērē savu naudu, dzenājot putekļus.”

Ulla Dadulla piektdien no rīta ziņu aģentūrai Reuters stāstīja, ka raķetes, kuras nokrita blīvi apdzīvotā rajonā Afganistānas galvaspilsētā, patiesībā bija mērķētas uz pilsētas lidostu, kur bieži uzturas ASV bruņotie spēki un NATO vadītie Starptautiskie drošības aizsardzības spēki.

Uzbrukumā tika ievainoti divi pieaugušie un viens bērns. Kabulas policijas priekšnieks apgalvo, ka šie uzbrukumi bija arī mēģinājumi izjaukt 9. oktobrī notikušās prezidenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!