Afganistānā valdošais islāma grupējums "Taleban" svētdien paziņoja, ka, reaģējot uz ASV karavīru ierašanos Uzbekistānā, uz šīs Afganistānas kaimiņvalsts robežas apkaimi nosūtīti papildu 8000 talibu kaujinieki.
Afganistānas galvaspilsētā Kabulā pieaug bažas par gaidāmajiem Savienoto Valstu triecieniem pēc tam, kad ASV prezidents Džordžs Bušs sestdien radiorunā brīdināja, ka "Taleban" nav atlicis daudz laika, lai izdotu par 11.septembra terora aktiem aizdomās turēto Osamu bin Ladenu.

"Mēs esam izvietojuši savus spēkus [pie Uzbekistānas robežas] visās svarīgajās vietās. Tas ir pašcieņas jautājums un mēs nekad nelieksimies amerikāņu priekšā, un cīnīsimies līdz galam", Pakistānas aģentūra "Afghan Islamic Press" citēja vārdā nenosauktu amatpersonu "Taleban" valdības Aizsardzības ministrijā.

"Taleban" sestdien draudēja uzbrukt Uzbekistānai, ja tās atļaus ASV spēkiem izdarīt triecienus pret Afganistānu no savas teritorijas. Uzbekistānas prezidents Islams Karimovs ir uzsvēris, ka viņā vadītā valsts ļaus ASV izmantot vienu gaisa kara spēku bāzi tikai humānajām un glābšanas operācijām.

Uzbekistānā ir ieradušies aptuveni 1000 ASV karavīru.

Svētdien no Kabulas turpināja bēgt iedzīvotāji, bažījoties par gaidāmajiem ASV triecieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!