Tuvākajā laikā Igaunijas galvaspilsētu Tallinu pārvaldīt sāks pieci direktori, kā tas pienākas kārtīgā sevi cienošā privātfirmā.
Igaunijas galvaspilsētas pārvaldē iesaistīsies finansu, informācijas tehnoloģijas, sabiedrisko sakaru, personāla direktori un pilsētas sekretārs. Alga katram no viņiem menedžeru tirgū būs pilnībā konkurētspējīga - 35 tūkstoši kronu (1050 latu) mēnesī.

Tallinas direktorāta nākšana pie varas ir daļa no pilsētas mēra Jiri Meiza plāna, kas paredz pilsētas pārvaldes organizāciju veidot pēc līdzības ar privātfirmu.

Meizs arī paskaidroja laikrakstam "Sonumileht", ka pilsēta, kokzāģētava vai piena kombināts visas ir vienāda tipa organizācijas, kuras arī vienādi jāvada.

Tiesa, atšķirība pieejai kokzāģētavā un Tallinas pilsētā tomēr ir jūtama, jo politiskās vadības realizēšanai galvaspilsētā paliek mērs un vicemēri. Piena kombinātos tādu, kā zināms, nav.

Meizs sola, ka vienlaicīgi ar direktorāta parādīšanos Tallinā puse no augsta ranga ierēdņiem zaudēs savus amatus ekonomijas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!