Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi dome ceturtdien vienu no ielām pārdēvēja noslepkavotās Krievijas žurnālistes Annas Poļitkovskas vārdā, godinot viņas drosmi un cīņu ar "Krievijas imperiālismu".

"Žurnāliste Anna Poļitkovska ir ievērojama ar savu drosmi," paziņojumā par ielas pārdēvēšanu norāda pilsētas domes priekšsēdētājs Zaals Samadašvili. "Anna Poļitkovska cīnījās pret Krievijas imperiālismu un tam krita par upuri. Viņa parādīja patiesību pasaulei un Krievijas pilsoņiem."

Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili iepriekš vairākkārt veltījis Poļitkovskai atzinīgus vārdus par viņas darbu.

Šogad uzrunā ANO Saakašvili Poļitkovsku nosauca par "vienu no maniem personīgajiem varoņiem" un pavēstīja, ka viņa tika "brutāli apklusināta".

Poļitkovska, kura asi kritizēja Krievijas autoritāro līderi Vladimiru Putinu un viņa politiku Čečenijā, tika acīmredzami nogalināta pēc pasūtījuma savas mājas kāpņu telpā Maskavas centrā 2006.gada 7.oktobrī.

Līdz šim nav atrasts ne slepkavības izpildītājs, ne pasūtītājs. Trīs slepkavības lietā aizdomās turētas personas tiesa attaisnojusi, taču Krievijas Augstākā tiesa šo lēmumu atcēlusi un septembra sākumā lika prokuratūrai no jauna izmeklēt Poļitkovskas slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!