Kāda 16 gadus veca Krievijas vidusskolniece dārgi samaksājusi par vēstules nosūtīšanu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Annai Provorovai atņemta sudraba medaļa, ar ko viņa bija apbalvota par labajām sekmēm, jo vēstulē, kurā skolniece lūdza Putinu uzdāvināt skolai videokameru, bijušas ielaistas divas pareizrakstības kļūdas.
"Tas bija joks. Starpbrīdī mēs runājām par mūsu klases izlaiduma vakaru. Mēs gribējām nofilmēt šo notikumu, taču mums nebija videokameras, un mēs nolēmām uzrakstīt vēstuli," ceturtdien intervijā televīzijas sabiedrībai NTV stāstīja Provorova.

Skolnieces vēstule no Vorobjovas ciema nokļuva Vologdas rajona izglītības nodaļas vadītāja birojā, kur tika pamanītas vēstulē ielaistās kļūdas. Provorova bija uzrakstījusi ar mazo burtu kādu vārdu, kas bija jāraksta ar lielo, bet kādā citā vietā bija aizmirsusi ielikt izsaukuma zīmi.

Šī vēstule pamudinājusi rajona izglītības nodaļas darbiniekus atkārtoti pārbaudīt skolnieces darbu un samazināt atzīmi no piecnieka uz trijnieku (piecu baļļu sistēmā), kā arī atņemt viņai piešķirto sudraba medaļu.

"Iespējams, ka tas bija nepatīkami un ne visai labi pret meiteni un skolas direktoru, taču mums darbs bija jāpārbauda atkārtoti," sacīja rajona izglītības nodaļas vadītājs Nikolajs Sičs. "Tas, kas grib saņemt sudraba medaļu, nedrīkst rakstīt vēstuli valsts vadītājam uz šādas papīra stērbeles, turklāt vēl ar kļūdām."

Atbildot uz šo gadījumu, Kremlis nosūtījis vēstuli, kurā teikts, ka amatpersonas pārkāpušas skolnieces tiesības.

Lai gan skolniece diez vai atgūs savu medaļu, videokameru viņa tomēr dabūs. Ar Putina rīkojumu tā tikšot nosūtīta uz Vorobjovas ciemu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!