Foto: AP/Scanpix/LETA

Teksasas štatā netālu no Fortvortas sestdien kāds vīrietis sinagogā dievkalpojuma laikā bija sagrābis ķīlniekus, pavēstīja varasiestādes. Pēc 10 stundu ilgām pārrunām ķīlnieki atbrīvoti.

Kolivilas policijas nodaļa sestdienas pēcpusdienā tviterī pavēstīja, ka veic operāciju adresē, kur atrodas draudze "Beth Israel".

Kā, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta telekanāls ABC, uzbrucējs sagrābis gūstā rabīnu un vēl trīs cilvēkus.

Uzbrucējs teicis, ka ir bruņots un ka vairākās vietās ir izvietoti spridzekļi.

Viņš arī apgalvojis, ka ir ASV par terorismu notiesātās Aafijas Sidiki brālis, kā arī pieprasījis viņu atbrīvot no cietuma, vēsta ABC, atsaucoties uz ASV amatpersonām, kas ir informētas par situāciju.

Sidiki ir bijusī pakistāniešu zinātniece, kurai par mēģinājumu Afganistānā nogalināt ASV amatpersonas Ņujorkas tiesa 2010.gadā piesprieda 86 gadus cietumā.

Sidiki lieta Pakistānā izsauca sašutumu.

Sinagogas rīta dievkalpojums tika translēts sociālajā tīklā "Facebook", un kādu laiku bija dzirdams, kā kāds vīrietis skaļi runā.

"Dabūjiet manu māsu pie telefona," sacījis vīrietis. "Es miršu."

Viņš arī teicis, ka "ar Ameriku kaut kas nav kārtībā".

Laikraksts "Fort Worth Star-Telegram" vēsta, ka bijušas dzirdamas sarunas starp domājamo uzbrucēju un policiju.

Tiešraides laikā bijis dzirdams kāds vīrietis, dusmīgi runājam un izsakoties par reliģiju. Tiesa gan, nav bijis redzams, kas sinagogā notiek.

Drīz pēc plkst.14 vīrietis teicis: "Jums kaut kas ir jādara. Es negribu šo puisi redzēt mirušu." Pēc brīža pārraide pārtrūkusi.

Vīrietis vairākkārt pieminējis savu māsu un islāmu, lietojis rupjības, vairākkārt teicis - viņam šķiet, ka viņš mirs, vēsta laikraksts.

Sešas stundas pēc ķīlnieku sagrābšanas viens no viņiem tika atbrīvots, bet vēl pēc sešām stundām policija no sinagogas izveda arī atlikušos trīs ķīlniekus, vēsta BBC. Šobrīd nav zināms, kas noticis ar bruņoto vīrieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!