Foto: Reuters/Scanpix
Viens no Lībijas līdera Mauamara Kadafi septiņiem dēliem, Saifs al Arabs, kurš komandējis armijas elites bataljonu, pārgājis opozīcijas pusē ostas pilsētā Bengazī, atsaucoties uz Irānas telekanālu “Press TV” piektdien informē portāls “Lenta.ru”.

Saifs al Arabs komandējis tā dēvēto "32. bataljonu", kas ir viens no vislabāk apmācītajiem un bruņotajiem Lībijas armijā un pieder pie 10 000 vīru lielajiem "režīma aizsardzības" spēkiem.

Par Lībijas armijas šķelšanos ziņots jau iepriekš. Kadafi rīcībā esot palikuši mazskaitlīgi, taču pietiekami labi bruņoti spēki, tajā skaitā bruņutehnikas vienības un kara aviācija

Kadafi patlaban uzturoties armijas kazarmās valsts galvaspilsētā Tripolē un pastāvīgi nesājot bruņu vesti un ķiveri.

Viņam uzticīgie spēki kopā ar algotņu armiju ceturtdien sarīkojuši asisnpirti Zāvijas pilsētā uz rietumiem no Tripoles, vēsta raidsabiedrība CNN.

Tieši Zāvijas iedzīvotājus Kadafi ceturtdien televīzijas uzrunā vainoja sakaros ar teroristu tīklu "Al Qaeda" un Osamu bin Ladenu.

Dažādi avoti min, ka bojāgājušo mierīgi iedzīvotajus skaits ir no 17 līdz 100 vel vairāki simti guvuši ievainojumus, kad Zāvija pārcietusi bombardēšanu. Kopumā nemieru laikā bojāgājušos skaits var būt no 1000 līdz 2000 cilvēku, vel vairāki tūkstoši ievainoti.

Pagājušajā otrdienā sākušies masu protesti šobrīd izvērtušies par pilsoņu karu. Opozicionāri kontrolējot vairākas pilsētas valsts austrumos un pamazām virzoties uz galvaspilsētu Tripoli. Tikmēr daudzas pasaules valstis turpina savu pilsoņu evakuāciju no Lībijas. Šajā valstī ir vairāki simti tūkstoši ārzemnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!