Gaidāmā viesuļvētras "Katrīna" upuriem veltītā labdarības pasākuma producents pavēstīja, ka netiks tomēr veikti nekādi īpaši pasākumi slavenību politisku komentāru izmontēšanai.
Piektdienas raidījumā piedalīsies tādas slavenības kā grupa "U2", Šerila Krova, "Dixie Chicks" un reperis Kenje Vests.

Līdzīgā televīzijā demonstrētā labdarības pasākumā pagājušajā nedēļā Kenje Vests pārtrauca runāt pēc scenārija un sacīja: "Džordžam Bušam nerūp melnādainie cilvēki." Viņaprāt, ASV valdība nevēlas "palīdzēt nabadzīgajiem, melnādainajiem, mazāk turīgajiem cilvēkiem".

Producents Džoels Gallens paziņoja, ka raidījums "Shelter from the Storm: A Concert for the Gulf Coast" ("Patvērums no vētras: Koncerts līča piekrastei") tiks pārraidīts ar standarta divu sekunžu nobīdi, kas paredzēta, lai izvairītos no neķītrību demonstrēšanas.

Gallens piebilda, ka viņš ir atgādinājis visiem mūziķiem un aktieriem, kuri piedalīsies pasākumā, nenovirzīties no šova mērķa - ziedojumu vākšanas.

"Es domāju, cilvēki saprot, ka šī pasākuma politizēšana noteikti nebūtu gudra rīcība, lai iedvesmotu cilvēkus zvanīt un apvienot spēkus šim mērķim," viņš sacīja.

Tiek vērtēts, ka applūdušajā Ņūorleānā pagājušās nedēļas vētras dēļ dzīvību zaudējuši tūkstošiem cilvēku.

Piektdienas vakara labdarības pasākumā piedalīsies mūziķi Alīsija Kīsa, Rendijs Ņūmens, Pols Saimons, Rods Stjuarts un Nīls Jangs.

Raidījumā būs redzamas arī aktrises Dženifera Enistone, Kamerona Diaza un Ellena de Dženeresa, kā arī aktieri Džeks Nikolsons, Kriss Roks un Rejs Romano.

Skatītāji tiks aicināti ziedot naudu Amerikas Sarkanajam Krustam vai Pestīšanas armijai.

Seši lielākie Amerikas televīzijas kanāli translēs pasākumu tiešajā ēterā no astoņiem vakarā pēc vietējā laika (no trijiem naktī pēc Latvijas laika).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!