Ir uzsākta lietas izskatīšana, kurā par septiņu jaunu meiteņu nogalināšanu ir notiesāts 70 gadus vecs autobusa vadītājs. Tas ir viens no vislielākajiem Francijas skandāliem kopš kara beigām, raksta ārvalstu masu mediji.
Emīls Luiss tiek apsūdzēts par septiņu meiteņu nogalināšanu 30 gadu laikā. Lielākā daļa šo meiteņu bija garīgi atpalikušas un atradās vietējās pašvaldības aprūpē.

Pirms četriem gadiem viņš atzinās dažās no šīm slepkavībām, taču tagad ir atsaucis savu atzīšanos. Līdz šim ir atrastas tikai divu meiteņu mirstīgās atliekas.

Trīsdesmit gadu laikā no Jonnes reģiona sociālās aprūpes centriem pazudušas aptuveni 30 jaunas sievietes. Tagad šo jauniešu ģimenes vēlas klātienē vērot šo tiesas prāvu, lai redzētu Francijas tiesībsargājošo iestāžu pieļautās kļūdas.

Vairāku sieviešu pazušanas apstākļi tā arī netika izmeklēti, un pašvaldības amatpersonas reģistrēja viņas kā aizbēgušas no mājām vai aprūpes iestādēm. Arī Francijas policija neizrādīja ne mazāko interesi par pazudušajām meitenēm.

Tikai viens no vietējiem žandarmiem izvirzīja apsūdzību pret autobusa šoferi Emīlu Luisu, kurš lielu daļu no šīm meitenēm bija pazinis personīgi.

Taču žandarma ierosinātā izmeklēšana tika pārtraukta un aizmirsta līdz pat 1996. gadam, kad žandarms tika atrasts miris, ar šautām brūcēm. Amatpersonas šo nāvi piereģistrēja kā pašnāvību.

Pazudušo meiteņu ģimenes nolēma rīkoties un policijai nācās uzsākt jaunu izmeklēšanu. Tās laikā atklājās, ka no tiesas nama ir pazudušas vairākas mapes ar oficiāliem dokumentiem, kuri attiecas uz ierosinātajām lietām.

Sāka izplatīties baumas par plašu un labi slēptu prostitūcijas biznesu, un pirms četriem gadiem Luiss atzinās vairāku slepkavību izdarīšanā. Tagad viņš šo atzīšanos ir atsaucis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!