Rumānijas tiesa ceturtdien uz pusi samazināja Rumānijas Pareizticīgās baznīcas priesterim piespriesto 14 gadu cietumsodu par šizofrēniskas mūķenes nogalināšanu, kuru ļauno garu izdzīšanas rituāla laikā piesēja pie krusta.
Tiesa arī no astoņiem līdz sešiem gadiem samazināja cietumsodu vienai no četrām mūķenēm, kuras tika atzītas par nozieguma līdzdalībniecēm. Pārējām trim mūķenēm piespriestie piecus gadus garie cietumsodi atstāti nemainīgi.

Apelācijas tiesa arī atstāja spēkā iepriekšējo spriedumu, ka notiesātajiem kopā ar Husi bīskapiju jāsamaksā 3000 eiro (2108,4 lati) upura vecākiem.

23 gadus vecā Maričiča Irina Korniči nomira, kad trīs dienas pavadīja pie krusta bez pārtikas un ūdens Vaslujas pilsētas baznīcas pagrabā, kamēr priesteris aizlūdza par ļauno garu izdzīšanu. Viņas līķis tika atrasts 2005.gada 15.jūnijā, dažas dienas vēlāk.

Priesteris Daniels Korogeanu un četras mūķenes drīz vien tika arestēti un apsūdzēti par nelikumīgu brīvības atņemšanu un slepkavību.

Rumānijas mediji tolaik ziņoja, ka upuris slimoja ar šizofrēniju un viņas uzvedība pārējās mūķenes pārliecināja, ka viņu apsēdis nelabais.

Lieta Rumānijā izraisīja sašutumu vētru par "viduslaiku" praksi, kuru piecieš Pareizticīgā baznīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!