No piektdienas, kad stājas spēkā visradikālākie grozījumi Lielbritānijas adopcijas likumos 30 gadu laikā, tiesības kopīgi adoptēt bērnus iegūs arī neprecēti pāri Anglijā un Velsā.
Jaunais likums nozīmē, ka par bērna juridiskajiem vecākiem var kļūt abi pieaugušie, kuriem ir stabilas attiecības.

Līdz šim adoptēt bērnu varēja vienīgi precēti pāri vai neprecēti cilvēki, un tāpēc neprecētos pāros tikai viens pieaugušais tika juridiski atzīts par bērna vecāku.

"Šie grozījumi būtiski ietekmēs tūkstošiem ģimeņu," teica Britu adopcijas un aizbildnības asociācijas izpilddirektore Felisitija Koljere.

"Atļauja neprecētiem partneriem adoptēt bērnus mudinās vairāk cilvēku apsvērt adopcijas iespēju, un tas ir ļoti svarīgi laikā, kad pārāk daudz bērnu pagaidu aprūpē pārāk ilgi gaida adoptējošo ģimeni."

2002.gada Adopcijas un bērnu likums piešķir tiesības īstajām mātēm un citiem tuviniekiem pēc dzimšanas meklēt bērnus, kurus viņi nodevuši adopcijai, kad viņi kļūst pieauguši.

Viņiem būs juridiskas tiesības pieprasīt starpnieka pakalpojumus, lai atrastu bērnu un uzzinātu, vai viņš vēlas kontaktēties ar saviem īstajiem vecākiem.

Citi grozījumi dod iespēju aizbildņiem un tuviniekiem pieprasīt speciālu aizbildnības atļauju, kas ir spēkā, līdz bērns sasniedz 18 gadu vecumu, un nodod atbildību par bērnu viņiem, nevis vietējai pašvaldībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!