Foto: AFP/Scanpix/LETA

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska aicina trīs apcietinātus baltkrievu aktīvistus pārtraukt badastreiku, ko viņi uzsāka, protestējot pret Aleksandra Lukašenko represijām pret savas varas kritiķiem.

Tihanovska savu aicinājumu paudusi svētdien "YouTube" publicētā video. Viņa mudina pārtraukt badoties apcietināto žurnālistu Igoru Losiku, mūziķi Igoru Banceru un aktīvistu Dmitriju Furmanau, norādot, ka Baltkrievija nevar riskēt viņus zaudēt.

"Jūs riskējat ar savām dzīvībām, paužot protestu caur badastreiku. Bet mēs, baltkrievi, neesam gatavi riskēt ar jums. Jūsu mīļajiem, vecākiem un bērniem jūs esat vajadzīgi," runā Tihanovska.

Tihanovska atgādināja, ka dara visu, ko var, lai panāktu simtiem nevainīgu baltkrievu atbrīvošanu, ka pagājušajā nedēļā ir tiksies ar Eiropas līoderiem un lūgusi paplašināt sankcijas pret Baltkrievijas amatpersonām par aktīvistu apcietināšanu.

"Jau nākamajā nedēļā ANO būtu jāuzsāk mehānisms, lai liktu atbildēt tiem, kas īstenojuši nelikumīgas aizturēšanas un pieņēmuši no augšas izlemtus spriedumus," atklāj Tihanovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!