ASV un Lielbritānija plāno 10 gadu ilgu "karu pret terorismu" - operāciju "Cēlais ērglis" ("Operation Noble Eagle") - ar jaunu militāro un diplomātisko stratēģiju pēc 11.septembra terora aktiem ASV, ceturtdien ziņoja britu laikraksts "The Times".
Vašingtona un Londona ir noraidījušas ideju par īstermiņa operāciju, kas izpaustos kā invāzija Afganistānā par patvēruma došanu 11.septembra terora aktos aizdomās turētajam Osamam bin Ladenam, ziņoja "Times", atsaucoties uz vārdā neminētiem ziņu avotiem aizsardzības spēkos.

Viens no ziņu avotiem informēja, ka jaunā pieeja teroristu tīklu likvidēšanai visā pasaulē būs smalkāka un plašāka par tanku un karaspēka nosūtīšanu.

"Times" piebilda, ka šīs operācijas plānotāji pamatojas uz to, ka militāri triecieni var notikt tikai kā daļa no plašākas pretterorisma kampaņas, kurā ietverta arī starptautiska diplomātiskā, ekonomiskā un politiskā darbība.

Tomēr Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas preses sekretāre paziņoja: "Mūsu nostāja nav mainījusies. Mēs stāvēsim plecu pie pleca blakus Amerikai un esam piedāvājuši palīdzību tāpat kā citi sabiedrotie."

"Vēl nav skaidrs, kāda būs šī palīdzība. Pat notiekot [bruņoto spēku] dislocēšanai .. no Amerikas, netiek dislocēti britu spēki un nenotiek nekādas militāras operācijas," viņa piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!