"Times" ir izvēlējies savas visromantiskākās pilsētas, ko iesaka arī apskatīt ceļotājiem, pirmajā vietā ierindojot Somijas galvaspilsētu Helsinkus.

"Helsinki ir pilni ar pārsteigumiem," raksta "Times". "Vietām tā var atgādināt arī Romu, īpaši ar savām kafejnīcām, bet dažviet arī Sanktpēterburgu ar savām maigi zilajām un dzeltenajām neoklasicisma stilā celtajām ēkām. Taču Helsinki ir jauka vieta gardēžiem. Skandināvu virtuve iepriecinās vīriešus, jo izceļas ar lielām porcijām un daudzveidību." "Times" iesaka brokastis baudīt kafejnīcā "Café Success", kur pārdod gardas bulciņas. Turpretī interesantus suvenīrus var iegādāties "Design Forum Finland". Interesantu maltīti " jaunās ziemeļu virtuves" stilā var baudīt restorānā "Olo", bet pats romantiskākais restorāns varētu būt "Savoy". Romantiskai nakšņošanai iesaka viesnīcu "Hotel Glo".

Beļģijas galvaspilsētu Briseli varētu uzskatīt par romantisku, kaut vai tāpēc, ka šeit visur pārdod šokolādi. Galvenais "šokolādes laukums" - Place du Grand Sablon ir pārpildīts ar mazām tirgotavām, kuras spēs iekārdināt ikvienu. Piemēram, "Pierre Marcolini" pārdod šokolādi ar īpašām piedevām, bet "Wittamer" piedāvā pilsētā visgaršīgākās bulciņas. Iesaka apmeklēt Kakao un šokolādes muzeju (ieeja 3 eiro), kur piedāvā iepazīties ar saldumu vēsturi pat no acteku laikiem. Turpretī romantiskas vakariņas var baudīt "Bleu de Toi", vai arī "Goupil le Fol", kur mūziku var pasūtīt speciālā plašu automātā. Romantiskai nakšņošanai iesaka klasiskā stila viesnīcu "Stanhope Hotel".

Vēl kā romantisku vietu "Times" atzīmē, Francijas pilsētu Biarica (Biarritz), kas līdz Napoleona ienākšanai bija tikai neliela ostas pilsētiņa. Pārvēršoties par modernu kūrortvietu ar skaistām terasēm, tā ir kļuvusi par ideālu un iecienītu vietu medusmēneša pavadīšanai. Relaksācijai un sevis palutināšanai iesaka apmeklēt "Miramar Spa". Turpretī uz līdzās esošo pilsētiņu Bayonne iesaka doties, lai izbaudītu reģiona labāko un visplašākā asortimenta šokolādes piedāvājumu - "Atelier du Chocolat". Nakšņošanai var izvēlēties "Hotel Beaumanoir", bet jūras veltes visgardākās esot restorānā "Chez Albert".

Pilsēta, kuru parasti asociē ar apelsīniem un sievietēm, jau sen ir bijusi iecienīta vieta romantiķiem un dzejniekiem. Par visromantiskāko Spānijas pilsētu tiek dēvēta Sevilja. Pilsēta ar savām strūklakām un savdabīgo arhitektūru ir jauks nedēļas nogales romantiskā ceļojuma galamērķis. Sevilja saistās arī ar tādiem literāru sacerējumu varoņiem kā Karmena un Dins Džuans. Gardu maltīti romantiskā gaisotne var ieturēt "La Albahaca", bet nakšņošanai iesaka dizaina viesnīcu "Sacristía de Santa Ana".

Austrumu romantika ceļotājus sagaida Marokas pilsētā Fēsa (Fez). Pilsētā ir ietīta īstā senatnes aurā, un dažkārt pat šķiet, ka tā nepazīst automašīnas. Ceļotāju misija ir ēst, dzert un gulēt. Nakšņošanai iesaka viesnīcu "Riad Louna", kur tās īpašnieki ir pacentušies darīt visu, lai klienti justos ērti un komfortabli. Turpretī pilsētā gardu maltīti noteikti piedāvās restorāns "Dar Anebar".

Itālijā ir daudz jauku un romantisku pilsētiņu, taču viena no visjaukākajām ir Sjēna (Siena). Mājīgas ieliņas un pagalmi, bet gardu maltīti piedāvā restorāns "Al Mangia", kas piedāvā klasiskos Toskānas ēdienus. Nakšņošanai "Times" iesaka "Palazzo Ravizza".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!