Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko atkārtoti paziņoja, ka neatzīst Reģionu partijas līderi Viktoru Janukoviču par valsts prezidentu, un nosauca prezidenta vēlēšanas par falsificētām, otrdien vēsta BBC.

Pirmdien pārraidītajā uzrunā Ukrainas televīzijā Timošenko Janukoviču nosauca par "antiukraiņu diktatoru", kurš "ilgi nenoturēsies" prezidenta postenī.

"Es arī vēlos paziņot, ka nekādos apstākļos neveidošu ar Janukoviču kopīgu koalīciju," sacīja Timošenko.

Viņa arī apsūdzēja Janukoviča komandu Ukrainas gāzes tranzīta sistēmas privatizācijas gatavošanā.

Ukrainas premjerministre arī iepriekš teica, ka neatzīst prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātus. Viņa iesniedza apstrīdēja tos tiesā, taču vēlāk prasību atsauca.

Par jaunumu Timošenko izteikumos kļuvis tas, ka sava pretinieka komandu viņa apsūdzēja "ukraiņu nacionālo interešu" nodevībā.

"Jaunkovicā komanda jau sākusi privatizēt gāzes tranzīta sistēmu. Viņi, starp citu, jau vērsušies ar prasību pret Ukrainu Stokholmas tiesā, lai savāktu dabas gāzes stratēģiskās rezerves. Kliedzošs fakts: jaunā prezidenta komanda iestājas pret Ukrainas valsti. Un tas viss ir tikai sākums. Šodien Ukrainas neatkarībai draud briesmas," paziņoja Timošenko.

Tikmēr Reģionu partija premjerministres paziņojumus uzskata par aicinājumiem uz "pilsonisko pretošanos".

Kā vēstīts, saskaņā ar prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātiem, Janukovičs ieguvis 48,95% vēlētāju balsu, savukārt par Timošenko nobalsojuši 45,47% vēlētāju.

Janukovičs mēģina panākt Timošenko valdības atkāpšanos, taču viņa atsakās brīvprātīgi pamest premjerministra krēslu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!